Vicverd redueix l’ús de glifosat als parcs i jardins de la ciutat

Disminuint així l'exposició de la població a aquesta substància declarada com a probable cancerigen pels humans per l'OMS.

24 de gener de 2017

Vicverd redueix de manera progressiva l’ús de l’herbicida glifosat en els parcs i jardins de la ciutat, després que el passat 2016 s’aprovés per unanimitat al ple de l’ajuntament de Vic l’eliminació progressiva de l’ús d’aquesta substància en els serveis de jardineria de la ciutat.

Per fer-ho, s’ha potenciat els desherbatges manuals i s’han realitzat proves amb tècniques alternatives, com l’aplicació d’una cortina de vapor d’aigua o d’espuma amb melassa a alta temperatura. Aquestes han de permetre eliminar de manera definitiva l’ús d’aquest herbicida, el qual estarà totalment prohibit a la ciutat de Vic a partir de l’octubre del 2017.

El glifosat és una de les substàncies més utilitzades al món per a l’eliminació de les males herbes. Després que l’Organització Mundial de la Salut declarés aquesta substància com a probable cancerigen pels humans s’ha estat vetat per molts països europeus i ha estat eliminat progressivament en molts municipis del país.