VicVerd realitza l’enjardinament de la nova rotonda a la cruïlla de l’Av. Martí Genís i Aguilar i el C. Narcís Verdaguer i Callís

3 de gener de 2019

Aquest passat desembre VicVerd ha estat l’encarregat de realitzar l’enjardinament de la nova rotonda situada a la cruïlla de l’avinguda Martí Genís i Aguilar i el carrer Narcís Verdaguer i Callís de Vic.

Concretament, l’actuació que s’ha portat a terme ha estat la plantació d’espígol, amb la corresponent instal·lació de tela antigerminant i la col·locació de l’encoixinat, obtingut a partir de triturat provinent de tasques d’esporga de la mateixa ciutat.

Els treballs es van iniciar amb la instal·lació de tela antigerminant, la qual es col·loca per evitar l’aparició de males herbes que puguin perjudicar a la planta seleccionada per l’enjardinament; així com per evitar l’ús d’herbicides en el futur.

Van seguir amb la col·locació de l’encoixinat sobre la tela. L’encoixinat, que s’ha creat a partir de restes triturades de les podes realitzades a la ciutat, permet mantenir una temperatura més uniforme del sòl, reduir l’evaporació d’aigua d’aquest i ajuda a evitar el creixement de males herbes.

Per últim, es va realitzar la plantació de l’espígol, planta autòctona, adaptada al nostre clima i adequada per espais on no hi ha reg automàtic, com és el cas de la rotonda on es va col·locar. A més, es tracta d’una planta amb un lligam històric amb la ciutat. Antigament, hi havia la tradició a la ciutat de Vic d’anar a collir espígol per poder engalanar i perfumar els carrers de la ciutat el dia de la Festa Major, tradició que trobem recollida a la dansa vigatana de l’espígol que es balla cada any per la Festa Major.