VicVerd realitza una campanya de control biològic de plagues a la ciutat

La campanya permetrà disminuir la densitat de població del pugó a l'arbrat de Vic

12 de juny de 2017

Durant el mes de maig i la primera setmana de juny,  VicVerd ha realitzat la campanya de control biològic contra el pugó a l’arbrat de diversos carrers i places de la ciutat de Vic.

Aquest control biològic consisteix en l’ús d’organismes vius amb l’objectiu de disminuir la densitat de població o l’impacte d’un organisme plaga i reduir els efectes nocius que aquest produeix. En el cas del pugó aquest pot provocar la deformació de les fulles, la transmissió de virus, la secreció de melassa o fins i tot l’aparició de fongs en les plantes i arbrat de la ciutat.

Aquesta tècnica, innòcua per a la salut de la població i pel medi natural, millora la biodiversitat dels espais verds i la qualitat de vida de la ciutadania.

Concretament, s’han alliberat 56.850 larves de dos tipus d’insectes molt efectius per controlar el pugó: l’Aphidius colemani, una petita abella parasitària de la qual se n’han alliberat 32.900 larves, i el depredador Adalia bipunctat, conegut com la marieta de dos punts de la qual se n’han alliberat 23.950 larves.

L’actuació, que consisteix en la instal·lació d’uns blísters o càpsules de cartró petites que contenen les larves, s’ha portat a terme al carrer de Jacint Verdaguer, a la rambla de Sant Domènec, a la plaça dels Sants Màrtirs, a la zona del Sucre, al carrer Pare Gallissà, al carrer Mossèn Josep Gudiol, a l’avinguda dels Països Catalans, al carrer Enric Prat de la Riba i al carrer de Joan XXIII.

En els pròxims mesos es faran els controls pertinents per tal d’assegurar que la plaga ha quedat controlada.