VicVerd inicia l’esporga de l’arbrat municipal

La previsió és que les tasques s'allargui fins al mes de març

15 de gener de 2019

Aquest passat desembre VicVerd ha iniciat l’esporga de l’arbrat de Vic, la qual implica més de 2.000 arbres repartits en més de 70 carrers i espais verds de la ciutat, i es preveu que s’allargui fins al mes de març.

La poda que s’està portant a terme és principalment de manteniment o de formació. Consisteix a retirar branques seques o adaptar la copa dels arbres a l’espai disponible per evitar les molèsties que puguin causar pel que fa a la visibilitat, al pas de vehicles i persones, a la senyalització, al mobiliari urbà, a l’enllumenat o a les finques particulars. Només es realitza brocada a les moreres per evitar l’aparició de fruits.

L’objectiu de l’actuació és mantenir el màxim possible el port natural dels arbres, afavorint el seu bon estat de salut, reduint la proliferació de plagues i augmentant-ne la seguretat.

Per realitzar els treballs d’esporga es compta amb dues plataformes elevadores, les quals faciliten l’accés als punts més alts de les capçades.

La brancada resultant de la poda és triturada i utilitzada més endavant com a encoixinat en els parterres de la ciutat, així com se’n porta a la deixalleria municipal per a fer-ne compostatge.