VicVerd finalitza la temporada de poda i inicia els treballs de plantació de l’arbrat de la ciutat

Vic comptarà amb 278 arbres nous

11 de març de 2021

VicVerd nou arbrat a la ciutat
WhatsApp Image 2021-03-08 at 11.31.21 (3)
WhatsApp Image 2021-03-08 at 11.32.24

VicVerd ha finalitzat aquest mes de març la campanya d’esporga i ha iniciat ja els treballs de plantació de nou arbrat a carrers, parcs i places de la ciutat Vic.

Enguany es plantaran 278 arbres nous que substituiran aquells que han estat baixa al llarg de l’any passat, ja sigui perquè eren vells i han arribat al final de la vida, perquè han emmalaltit o bé perquè han patit algun tipus d’accident.

El 42 % d’aquest nou arbrat són arbres d’espècies que s’adapten millor a l’entorn, faciliten el control de plagues i fan menys fruits, reduint així les molèsties als vianants.

L’arbrat és un element urbanístic fonamental i un factor determinant no només perquè ajuda a millorar de la qualitat de l’aire de la ciutat, amb la captació del CO₂, reducció de partícules contaminants, esmorteint la contaminació acústica i evitant l’erosió del sòl, entre d’altres; sinó que també contribueix de manera decisiva en la qualitat de vida de les persones que viuen a la ciutat, tenint un impacte directe sobre la salut de la ciutadania.

Actualment la ciutat compte amb 22.201 arbres inventariats, un 40,6% el trobem en places i carrers i el 59,4 % restant en parcs i espais oberts a la població.