Remodelació de la plaça de la Noguera de Vic

VicVerd ha estat l'encarregat de dur a terme bona part de la jardineria

15 de setembre de 2017

Des del dissabte 2 de setembre Vic compte amb un nou espai de trobada i dinamització a la ciutat. Es tracta de la plaça de la Noguera ubicada entre el Passeig de la Generalitat i el carrer del Bisbe Strauch de Vic.

VicVerd ha estat l’encarregat de dur a terme bona part de la jardineria durant la remodelació. Concretament s’han plantat vuit arbres: cinc catalpes i tres aurons americans.  Les catalpes són arbres caducifolis, que poden arribar a un màxim de 18 m d’alçada i als 12 m d’amplada; es caracteritzen per tenir fulles molt grans en forma de cor.  Els aurons americans també són de fulla caduca, poden arribar a aconseguir alçades de fins a 15 m i capçades d’entre 4 i 6 m de mitjana. Les dues espècies tenen en comú que són de creixement ràpid, ofereixen resistència a la calor i a la sequera, i proporcionen una bona ombra quan arriben a l’estadi adult.

A més d’aquests arbres, es van plantar abèlies a les jardineres del contorn de la plaça. Són arbustos que poden arribar a fer més d’1,5 m d’alçada,  de fulla perenne i que tenen capacitat de floració durant la primavera, l’estiu i la tardor. També es van plantar 90 begònies al nou parterre, on hi ha la tanca vegetal, per donar-hi un toc de color.

Finalment es va portar a terme la instal·lació d’un sistema de reg automàtic per degoteig, el qual ens permet assegurar la correcta aportació d’aigua als arbustos i flors del nou parterre, que són les plantes que més ho necessiten.

Desitgem que amb totes aquestes actuacions el nou espai de trobada sigui encara més amable.