Implantació del reg telemàtic a Vic

VicVerd implanta aquest nou sistema de reg com a mesura de control i estalvi d’aigua

17 de setembre de 2019

Des del 2017 s’està implantant a la ciutat de Vic un sistema de reg telemàtic, com a mesura de control i estalvi d’aigua.

VicVerd i l’Ajuntament de Vic estem instal·lant programadors automàtics de reg, que es poden controlar per radiofreqüència, a través de repetidors de senyal que es col·loquen estratègicament per la zona que es vol regar.

Aquests diferents repetidors es comuniquen a dos concentradors, que estan instal·lats davant de l’estació de busos de Vic i a l’aparcament de l’Horta d’en Canellas, i als quals els tècnics de VicVerd poden donar odres telemàticament (amb ordinador o mòbil) de l’hora, el temps i els dies que cal que regui cada sector. De la mateixa manera, el concentrador informa cada dia de si el reg s’ha realitzat correctament, ja que per exemple en cas de pluja s’atura automàticament, perquè disposa d’un pluviòmetre.

Actualment a Vic hi ha instal·lats 44 programadors, 21 repetidors i 2 concentradors, i cobreixen una àrea de reg de zones verdes que va des de l’Era d’en Sellés fins al Pont del Blanqueig.